Goede Doelen 2021

Rotaryclub Oosterbeek-Kabeljauw; People of Action

Rotarians zijn actieve mensen. People of Action!

Het zijn allemaal verschillende mensen. Met verschillende achtergronden, beroepen, meningen en hobby’s.

Rotarians zijn met elkaar verbonden door hun gezamenlijke interesse in de wereld, de mens, de problemen en de oplossingen.

Rotarians willen daar ook allen, elk op hun eigen manier, hun steentje aan bijdragen.

Daartoe worden elk jaar weer talloze projecten en initiatieven bedacht, ontwikkeld, en georganiseerd.

Rotary heeft internationale projecten zoals de wereldwijde actie “end polio now”. In 1985 is de actie op initiatief van Rotary International gestart met het streven naar een wereld zonder polio.

Bij het begin van de actie in 1988 trof polio 350.000 kinderen in 125 landen. Op dit moment zijn er wereldwijd nog slechts 2 landen waar het poliovirus slachtoffers maakt; Afghanistan en Pakistan. In 2019 zijn nog slechts 176 slachtoffers gemeld.

Ook “Shelterbox” is een grensoverschrijdend Rotaryproject met grote impact. Shelterbox levert binnen 48 uur tenten bij rampen waar ook ter wereld. Een Shelterbox bevat alles wat nodig is voor een familie om maanden te kunnen overleven.

Dichter bij huis heeft elke Rotaryclub zijn eigen, meer lokale projecten.

Zo ook Rotaryclub Oosterbeek Kabeljauw.

Sinds 2016 organiseren wij onze Airborne Rotary Rally en in de voorgaande edities waren naast de reeds genoemde internationale doelen onder andere het Airborne Museum in Oosterbeek en het Bio Vakantieoord in Arnhem de doelen waar wij de rallyopbrengst aan gedoneerd hebben.

Voor editie 2021 zijn wij in gesprek met een organisatie voor lokale huiswerkbegeleiding. Juist in deze coronatijd waarin het naar school gaan onder druk staat en niet ieder kind even goed met dit nieuwe leren kan omgaan kan huiswerkbegeleiding het verschil maken voor de toekomst van kinderen.

Draagt u dit doel en onze andere doelen een warm hart toe, schrijf u dan meteen in voor de 2021 editie van de Airborne Rotary Rally op via het inschrijfformulier.

Wij maken er gezamenlijk weer een onvergetelijke dag van.

Willem Peter Brüning
Voorzitter rallycommissie